https://www.mobil.se/appar/apptips-cardboard-till-gear-vr
562137
Appar
VR-dörren på vid gavel

Apptips: Cardboard till Gear VR

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/cardboardgearbred.jpg?itok=rp7bW1M0', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/cardboardgearbred.jpg?itok=e8MLxi1g', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/cardboardgearbred.jpg', w: 2000, h: 1185, title: ' ' },]
Samsungs Gear VR är den kanske främsta VR-lösningen, men utbudet av appar är tunt. Det ordnar den här appen.

Appen i sig ger dig inte VR-innehåll utan är istället ett verktyg för att ändra systeminställningarna. Vi ska direkt säga att det här alltså bara är användbart på en Samsungtelefon med en Gear VR till.

I vanliga fall så startas Gear VR-menyerna så fort du sätter din telefon i Gear VR, men det är det här du kan komma ifrån genom att installera Cardboard for Gear VR. Gear VR har sina fördelar, men det har även Google Cardboard som är en betydligt enklare och billigare VR-lösning. Genom att köra Cardboard-appar i Gear VR får du ett betydligt större utbud av VR-appar.

Kvalitén är inte lika hög som i Gear VR, du märker fördröjningar och allt är inte lika följsamt som i Gear VR, men utbudet är bra. Jag provar till exempel att ladda ner New York Times VR-app för Cardboard där jag får följa med tidningens utsänada på uppdrag i Irakiska staden Falluja. Innehållet jag får se här är så omtumlande att jag ganska snart kan bortse från den lite sämre tekniska kvaliteten.

När du startar Cardboard Apps for Gear VR för första gången får du godkänna lite frågor som ger appen tillstånd att göra de inställningar som krävs. Vad den gör är alltså att inaktivera funktionen som gör att Gear VR startar när du sätter telefonen i Gear VR-headsetet.

När det är klart får du varje gång innan du ska använda Gear VR berätta i appen om det är Cardboard-appar eller Gear VR-appar du vill köra.

Relaterade artiklar

 • Use Cardboard Apps for Gear VR

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  1.1
  Utvecklare:
  Hecorat
  Pris (Android):
  10 kr
  Betyg
  6/10