Spara teckningarna

Apptips: Doodlespot

Doodlespot är en app för dig som vill spara barnens teckningar digitalt.

Publicerad Uppdaterad

Ni vet de här apparna som hjälper dig att fota av anteckningar och liknande och städar upp dem så att de blir snygga och läsbara? Det här är samma sak fast för barnteckningar.

Är barnen högproduktiva tecknare med hoardingtendenser kan det ju vara ett bra sätt att spara teckningarna på utan att väggarna täcks med flera lager teckningar. Teckningarna sparas dessutom även i molnet.

Du börjar med att fotografera av teckningen med appen. Därefter kan du “förbättra” den, i så måtto att du kan dra i reglage för ljusstyrka, kontrast och liknande. Har du fått en skugga i bilden blir du dock inte enkelt av med den. Här hade det också kunnat vara roligt att fortsätta att jobba med bilden i mobilen, men det finns en poäng i att själva hantverket är analogt.

När väl bilden är färdigbehandlad kan du lägga på en ram med information, till exempel namn, upphovsman och datum, sedan sparas tavlan i ett album. Du kan ha olika album för olika barn om du vill. En virtuell vägg där du kan välja hur tavlorna placeras hade varit kul.

Du kan även via appen välja att få teckningen professionellt utskriven och inramad samt hemskickad, men förutom att detta inte precis är gratis känns det som att det går på tvärs mot själva poängen med appen. Men någonstans måste kanske upphovsmännen få in pengar också för denna gratisapp.