Ambitiös infotainment

Apptips: Grow Forest - barnspel om skogsbruk

Grow Forest är ett förvånansvärt ambitiöst spel för att lära barn om skogsbruk.

Publicerad Uppdaterad

Grow Forest är ett spel för barn i 3-7-årsåldern, som inte kräver läskunnighet. I spelet odlar du skog, avverkar den, tillverkar plankor av virket och bygger saker, eller säljer plankorna för pengar som du kan köpa saker för. Du planterar ny skog och ser till att den får mycket vatten och kan växa, drar infrastruktur för att skogsmaskinerna ska komma fram och så vidare…

Ja, det är helt enkelt ett ovanligt realistiskt spel om skogsbruk för att vara riktat till yngre barn. Orsaken är att spelet är utvecklat i samarbete med Södra Skogsägarna, och deras syfte är att lära barn mer om hur skogsbruk fungerar och vad skogen ger oss.

Att det är något av ett reklamspel är i det här fallet faktiskt inte en nackdel. Själva spelet är förvånansvärt ambitiöst, med trevlig grafik och ljud, och många spelmoment. Och syftet gör att spelet också är helt gratis, utan tillstymmelse till in-appköp.

Spelet innehåller inga svåra moment, det är noga illustrerat hur du gör det mesta. Syftet är helt enkelt att bygga upp sin värld och inreda sitt hus med nya möbler, och se vad som händer. Mina barn hoppar direkt in i handlingen och uppskattar spelet mycket.