Handla grejer

Apptips: Kickstarter

Allas vår kära crowdfundingsajt Kickstarter har en egen app.

Publicerad Uppdaterad

Kickstarter är älskat och hatat av många. Crowdfundingsajten har fått många projekt att lyfta tack vare gräsrotsfinansiering, däribland smartklockan Pebble. Den har också gett en del virrpannor en massa pengar som de sedan bränt på allt annat än det man utlovat. En risk man får ta som finansiär.

Kickstarter har i alla fall numera en app också, till Android och Ios. En habil app som presenterar innehållet på ett överskådligt sätt och i linje med designfilosofierna för Android och Ios.

Frågan är bara om det egentligen behövs en kickstarter-app. Appen levererar mer eller mindre precis samma sak som den mobila webbsidan. Att du kommer åt menyn och dina inställningar via ett svep från högerkanten i stället för högst upp på sidan är förstås lite bekvämare, men inte ett måste. Inställningarna är också lite tydligare och bättre organiserade i appen, men det är inte så värst mycket man har att trixa med på sitt Kickstarterkonto hur som helst.

Appen lämnar därför egentligen inget i övrigt att önska, samtidigt som den egentligen inte heller känns särskilt önskvärd. Om jag var svår Kickstartermissbrukare skulle jag nog tycka att den var bra för att hålla koll på hur det går för projekten jag backar.