Kickstarta oktober

Kickstarter lanseras i Sverige

Ingmar Bergmans Det sjunde inseglet har fått finansieringssajten att hoppas på fler svenska mästerverk.

Publicerad:

16 sep 2014 - 14:04

Uppdaterad:

16 sep 2014 - 16:54

Kickstarter, världens största gräsrotsfinansieringssajt, finns nu att tillgå för innovatörer och startups i Sverige, Danmark, Norge och Irland. 

– Från Lego till Röyksopp till Det sjunde inseglet till James Joyce, de här länderna har gett världen en hel del fantastiska saker. Vi ser fram emot att få se vad som kommer härnäst, skriver Kickstarter i en bloggpost

Att sajten nu etableras i Sverige innebär att det blir betydligt lättare att samla in pengar till en affärsidé för innovativa svenskar. Tidigare har det gått, men bara genom att samarbeta med någon registrerad  och med ett bankkonto i något av de länder där Kickstarter har funnits. Svenska Tinitell är dock ett lyckat sådant exempel och lyckades på en vecka få in tillräckligt med pengar för att börja producera sin minimala armbandsmobil för barn. 

Men nu kan man alltså lansera projekt från Sverige. Redan i dag går det att börja utforma kampanjsidor, vilka 21 oktober släpps till allmän beskådan. De enda kraven för att strarta en insamling från Sverige är att man är över 18 år gammal, har ett svenskt bankkonto och en svensk adress. 

Crowdfounding

.

.

 

.