Skattjakt i källaren

Apptips: Microsoft Path Guide

Microsofts variant av inomhusnavigering kan komma till användning vid rätt tillfällen.

Publicerad:

18 jul 2017 - 09:58

Uppdaterad:

18 jul 2017 - 09:58

I en tid när man är van vid att alltid veta exakt var man är kan det vara frustrerande när mobilen inte har någon GPS-täckning, vilket oftast är när du är i någon stor byggnad. Chansen är då att det är kontor eller butiker och att WIFI-kartläggning ändå ger dig en position, men om även det skulle fallera har Microsoft en lösning, om än begränsad sådan.

Path Guide fungerar som en gammal hederlig skattkarta. Gå 20 steg framåt, sväng till höger, fortsätt 25 steg…

Du kan antingen skapa en vägbeskrivning och dela med dina vänner (eller offentligt), eller så kan du skapa en för eget bruk för att sedan rulla tillbaka för att komma till där du vad, lite som att rulla ett trådnystan efter sig i en labyrint.

Förutom antal steg håller appen även reda på om du byter våning. För att göra vägbeskrivningen tydligare kan du lägga in bilder eller textanteckningar i vägbeskrivningen.

Det som saknas är en karta, det vill säga en visualisering av vart alla kringelikrokar leder. Det är säkert inte lätt att åstadkomma med precision, men det gör också appen mer till en kul grej än som ett sätt att crowdsourca användbar information då det alltid handlar om att ta sig från punkt A till punkt B.

Jag kan tänka mig att appen kan komma till nytta om du ska hitta tillbaka till din bil i ett stort parkeringshus, men den är ingen ersättare för bra lokalsinne, inte minst för att det snabbt blir förvirrat om du går fel.

.

.

 

.