Inre ro för yngre

Apptips: Mindfulness för barn

Som barnanpassad ingång till Mindfulness fungerar den här appen bra.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte bara vuxna som kan vara stressade och oroliga och behöver hitta metoder att komma till inre ro. Många barn, särskilt i skolåldern, kan vara stressade och ha svårt att somna.

Appen Mindfulness för barn är vad det låter som, en serie inspelade mindfulnessövningar i meditation för att hjälpa barn att finna inre lugn. Appen är dansk från början, men är översatt till svenska med övningar som är bra inlästa.

Totalt finns det 5 övningar som varierar i längd från 5 till 24 minuter. En särskild sektion fokuserar på övningar för att kunna somna.

Appen fungerar nog bäst för barn i 9-årsåldern och uppåt, och ibland använder man termer som nog är svåra för barn att förstå, men å andra sidan är ju barn mer vana vid att inte förstå allt men hänga med ändå än vad vi vuxna är.

Appens design är mycket enkel och känns lite grann som en hemsida modell äldre konverterad till app, men den behöver ju inte heller vara flashig, det viktiga är att övningarna är bra och att det finns beskrivande text som förklarar deras syfte. Det gör det. Möjligen kan man önska att det fanns ännu fler övningar i förhållande till prislappen.