https://www.mobil.se/appar/headspace-oflummig-meditation-for-nedvarvning
566134
Appar
Apptips

Headspace - oflummig meditation för nedvarvning

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/headspace.jpg?itok=pw8ZWlfq', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/headspace.jpg?itok=pGRkRQir', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/headspace.jpg', w: 2000, h: 1185, title: ' ' },]
I djungeln av appar för mindfulness och meditation utmärker sig Headspace med sin oflummighet.

Även om du inte har ett spår av andlighet i din kropp kan mindfulness och meditation fungera och göra nytta om du lever ett stressigt liv och har börjat få problem att varva ner. Det finns rätt många appar för det, med rätt många olika upplägg. Headspace utmärker sig för sin handfasta ton som fokuserar på den fysiska upplevelsen, utan några inslag av New Age eller käcka budskap.

Appen har ett basprogram med tio övningar som är gratis, och fungerar som en introduktion till meditation. Du kan själv välja om varje övning ska vara i tre, fem eller tio minuter. Det är förstås bra med korta övningar om du är stressad, men samtidigt behöver du nog ha en hel del erfarenhet av detta om du ska kunna få ner pulsen på tre minuter, så jag skulle rekommendera tio för nybörjare.

Något av det viktigaste för att en sån här app ska funka är om den röst som vägleder dig i övningen funkar på dig, och det är naturligtvis högst individuellt. I Headspace är det en man som talar med något slags australiensisk/nyzeeländsk dialekt som i alla fall funkar på mig.

Det finns en hel del gratisövningar i appen, men också mycket betalmaterial. Premiumversionen som låser upp allt innehåll kostar från 87 kr per månad, men det finns tillräckligt mycket att prova gratis i appen för att du ska veta om du tycker att det är värt det när du kommit dit.

 • Headspace

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  3.7.4
  Version (Ios):
  3.36.0
  Utvecklare:
  Headspace
  Pris (Android):
  Gratis prova på, 379 kr/år för premium, köp i app
  Pris (Ios):
  Gratis prova på, 87 kr/mån för premium
  Betyg
  7/10