https://www.mobil.se/appar/apptips-nception-surrealistiska-bilder-och-filmer
566140
Appar
Skapa själv

Apptips Nception: Surrealistiska bilder och filmer

Med inspiration från filmen Inception låter denna app dig göra surrealistiska bilder och filmer.

Christopher Nolans film Inception utmärker sig för sina miljöer där vardagliga scenerier möter varandra i udda och omöjliga vinklar. Det här är förstås inte helt svårt att åstadkomma, med hjälp av spegeleffekter och liknande, och appen Nception låter dig skapa just sådana bilder och filmer.

I grunden handlar det alltså om filter där delar av motivet från kameran speglas i olika vinklar. Det finns totalt 20 olika varianter på detta i appen. Det enklaste är att experimentera lite. Det blir effektfullt nästan oavsett motivet, särskilt om man lägger lite tid på att få vinklarna rätt, men appen innehåller även en rad inspirerande exempel.

När du väl tagit en bild eller film hamnar den inte automatiskt i fotoalbumet, utan stannar i appens album tills du väljer att exportera den. Då kan bilderna antingen sparas till mobilen eller delas i en annan app. Utöver själva vinklandet finns även färgfilter du kan lägga på. Du kan även importera redan tidigare tagna bilder och filmer och behandla med appen, men tyvärr kan dessa inte sparas.

Så mycket mer gör inte Nception, och mer behövs inte, för det här är en riktigt kul fotoapp man kan leka mycket med.

Ämnen

 • Nception

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.1
  Utvecklare:
  Hugekids
  Pris (Ios):
  20 kr
  Betyg
  7/10