Tidigare GoEuro

Apptips: Omio - Boka tåg och buss i hela världen

Tillhör du de som vill flyga mindre och resa tåg eller buss mer är Omio en ovärderlig tjänst.

Publicerad Uppdaterad

Vi har skrivit om Omio tidigare under dess äldre namn GoEuro. Sedan vi gjorde det har dock ett nytt ord tillkommit i vårt vokabulär: flygskam.

Tillhör du de som vill resa i till exempel Europa med tåg eller buss hellre än att flyga, men har upptäckt hur krångligt det är när varje land och tåg- eller bussbolag har sin egen bokningstjänst som oftast inte vänder sig till utländska turister är Omio ett utmärkt verktyg.

I grunden är Omio en prisjämförelsesajt (och app), inte olik till exempel flygresor.se eller Skyscanner, men som innehåller även trafikslagen tåg och buss, sorterade var för sig. Omio säger sig ha över 800 resebolag som samarbetspartner, och särskilt för Europa finns det gott om alternativ till flyg när man söker i appen, medan man i till exempel USA bara får flyg när man söker.

Men den viktigaste tjänsten Omio bistår med är kanske inte så mycket att hitta resan som att hitta bokningssajten. Om du till exempel valt en tågresa i Tyskland kan du direkt från appen välja att beställa resan, med komfortalternativ och barnrabatter, och när det är dags att boka skickar den dig till Deutsche Bahns bokningssida med alternativen ifyllda.

Vill du åka tåg i europa kan vi även rekommendera appen Rail Planner som hjälper dig att söka fram resrutter över flera länder med tåg.