https://www.mobil.se/appar/apptips-f-gelappen-online
562011
Appar
Fågelfakta på blandad nivå

Apptips: Fågelappen Online

För den fågelintresserade är obearbetade fakta i mobilen bättre än inga fakta.

Man kan vara allmänt intresserad av fåglar och nyfiken på vad man ser eller hör, eller seriöst intresserad fågelskådare. Det känns inte helt självklart vilken målgrupp denna app har.

Undrar du vad det var du just såg eller hörde är Fågelappen Online till begränsad hjälp. Du kan söka på arter efter namn eller systematisk ordning, men det är textsök utan bilder. Informationen om varje fågelart hämtas från olika källor. Textbeskrivningen av fågelarterna är från Wikipedia. Inget fel i det, det är en bra publik källa för den informationen, men det går inte att jämföra med en fälthandbok för att identifiera fåglar.

Samma sak gäller fotona av fåglarna. Här finns också fågelläten, som hämtas från onlinedatabasen Xeno-Canto, och för fågelskådaren är appen värd att installera om så bara för att få enklare tillgång till dessa fågelinspelningar när du är osäker på vad det var du hörde. Du kan även få karta eller lista över artens förekomst, men här känns Artdatabankens webbsida för fågelrapporter, som är källan till informationen, lättare att använda.

För den allmänt fågelintresserade kan det ju vara kul att bara bläddra och läsa om olika fågelarter i Sverige och hur vanliga den är, men vi saknar fortfarande en riktigt bra fågelbok i appform till Android.

Relaterade artiklar

 • Fågelappen Online

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  0.18.1
  Utvecklare:
  Claes Holmerson
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  6/10