https://www.mobil.se/appar/apptips-svampguiden
565710
Appar
Allt du behöver om svampar

Apptips: Svampguiden

Ska du ut i skogen och plocka svamp är Svampguiden en ovärderlig hjälpreda.

Svampsäsongen har börjat, och är du nyfiken på god matsvamp men inte vågar plocka annat än kantareller av rädsla för att plocka något giftigt är Svampguiden appen för dig.

Den har allt man önskar sig av en svampbok i appformat, det vill säga lista över olika svampar, var man hittar dem och om de är smakliga, med rikligt med bildmaterial till.

Du kan också i appen pricka ut dina egna hemliga svampställen på kartan, så att du kan hitta tillbaka till dem med mobilens gps.

Men det som gör att Svampguiden verkligen sticker ut är Svampnyckeln, där du utan förkunskaper själv kan avgöra vad det är för svamp du plockat genom att svara på en kedja av ja/nejfrågor. Har svampen skivor under hatten, har den en ringformad strumpa runt foten osv. Frågorna är pedagogiska och väl illustrerade vilket gör att även en nybörjare hänger med på dem, och du landar till slut i en eller ett par möjliga svampar som du sedan kan jämföra med bildmaterialet för att avgöra vilken det är.

Här finns även annan nyttig kringinformation som tips och råd, ordförklaringar och en genomgång av svampgifter och hur du behandlar dem. Ett minus dock för att alla svenska svampsorter faktiskt inte finns med i appen.

Ämnen

 • Svampguiden

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Ios):
  2.0
  Utvecklare:
  Semaro/björn Lindahl
  Pris (Android):
  28,75 kr
  Pris (Ios):
  30 kr
  Betyg
  8/10