https://www.mobil.se/appar/apptips-sven-your-bathroom-assistant
567472
Appar
Håller koll på din hårgel

Apptips: Sven - Your Bathroom Assistant

Maskinlärning kan användas till mycket. Till exempel att påminna dig om när schampoot är slut.

Sven har undertiteln Your Bathroom assistant, och syftet med appen är att hjälpa dig att komma ihåg att köpa nya hudvårdsprodukter innan de tar slut.

Du börjar med att registrera de varor du vill hålla ordning på. Badrummet tolkas här väldigt snävt, och jag saknar till exempel tandkräm eller rakblad och raklödder, eller varför inte toapapper? De produkter som finns att välja mellan är schampoo, balsam, deodorant, tvål och olika typer av hudkrämer och liknande. Du registrerar produkten genom att skanna streckkoden, vilket förutsätter ett regelbundet konsumtionsmönster där du alltid köper samma produkt när du fyller på. Sedan gör du en bedömning av hur mycket det är kvar i flaskan och hur ofta du använder den, och Sven gör sedan en uppskattning av om hur lång tid du behöver fylla på och notifierar dig när det är dags.

Jag tycker att Sven gör en mycket optimistisk bedömning av hur länge mitt schampoo räcker, men det är här maskininlärningen kommer in. Om jag köper nytt innan tiden löpt ut trycker jag på en knapp i appen och Sven lär sig, förmodligen inte bara av mig utan alla andra som använder appen. När någon produkt tar slut så får du en avisering i mobilen och får se till at lägga till produkten i fråga på din egen inköpslista.

Användargränssnittet är en chatbot, något jag känner har förlorat nyhetens behag och nu är något jag mest uppfattar som krångligt. Men jag gillar själva konceptet och tycker gott att det kunde utökas till all slags hushållsprodukter.

Ämnen

 • Sven. Your Bathroom assistant

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.0.2
  Utvecklare:
  Kristofer Sommestad
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  6/10