https://www.mobil.se/appar/apptips-tydlig-miniraknaren-forbattrad
567717
Appar
I stället för den inbyggda miniräknaren

Apptips (IOS): Tydlig - Miniräknaren förbättrad

Tydlig är en förbättring för folk som tycker att miniräknare är jobbiga - men kunde varit tydligare.

"Miniräknaren återuppfunnen" är Tydlig Softwares egen slogan för appen. Det är väl att ta i. I grunden har du trots allt en miniräknare i botten och du matar in det du vill ha uträknat på ungefär samma sätt.

Vad du däremot har är en stor arbetsyta ovanför som du kan panorera runt i, i stället för en liten displayrad. I stället för att stoppa i och ur saker ur minnet kan du ha flera uträkningar pågående samtidigt, och du kan länka ihop beräkningar så att resultatet från en beräkning är med i en ny. Det bästa med Tydlig är nog att allt är kontinuerligt uppdaterat, så du kan gå tillbaka och ändra en siffra och se resultatet ändras direkt.

Du kan använda funktioner som sinus och cosinus och visa resultat i grafer, men jag tycker trots det att Tydlig är lite för fast i miniräknarparadigmet. När jag nu har ett digitalt vitt papper att räkna på vill jag kunna använda variabler också, och kunna stoppa in X och Y i mina ekvationer. Du kan ange text, men bara som överskrifter till siffror, som minnesanteckningar för att komma ihåg vad du håller på med.

Jag kan också tycka att användargränssnittet är lite förvirrande ibland. Utan någon pekare vet jag ibland inte var det jag skriver ska dyka upp, och många funktioner är illustrerade med långt ifrån självförklarande symboler.
Men använder du Iphonens miniräknare för att göra familjens ekonomi samtidigt som du svär över hur begränsad den är tycker jag du ska prova Tydlig.

Ämnen

 • Tydlig

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.6
  Utvecklare:
  Tydlig Software AB
  Pris (Ios):
  25 kr
  Betyg
  7/10