Träningsspecial

Bing hälsa och träning – dubbelnaturen

Det är inte bara träning som avgör när det gäller hälsa. Allt från kost till sömn och eventuella sjukdomar är en faktor och här tittar vi närmare på några appar som vill ge dig en helhetsbild. Bing gör ett gott, om ändå språkfattigt försök.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har kört sin hälsotjänst Health Vault i flera år nu. Den är mer inriktad på att logga kroniska sjukdomar, allergier och hur dessa ska tacklas på daglig basis än den mer lättsamma kosthållningen (även om den kan vara minst lika viktig för vissa sjukdomar). Därför är det lite udda att de även lanserar Bing Hälsa och träning, som gör precis samma sak fast lite mer. Appen håller hyfsad koll på elakheterna i din kropp, men synkar också med Health Vault.

Utöver den mer seriösa delen finns det en stor databas med olika träningsprogram för olika ändamål att titta igenom. Många av dem ligger på nybörjarnivå, men det finns tillräckligt många för att passa även mer avancerade utövare. Kost och träning kan också loggas, om än något förvirrat. Microsoft verkar nämligen ha använt Bings egen (urusla) översättningstjänst för att få appen att prata svenska. GPS-uppföljning är tydligen motionsdelen av appen för inspelning av exempelvis löprundor, och kostuppföljning är där du loggar vad du äter. Ingen av delarna är extremt djuplodande, men då målgruppen verkar vara nybörjare räcker det. Då hade det kanske passat bättre med ett lite mer lättfattligt språk också?