Annons

Apptips till Ios

Bricks Camera – Konvertera dina foton till Lego

Idén med appen är enkel. Ett filter i kameran gör så att dina foton ser ut som om de var byggda i Lego.

Publicerad Uppdaterad

Även användargränssnittet är gjort så att det ser ut att vara gjort i Lego. Du ser i sökaren hur bilden kommer att bli i realtid. Den måste alltså inte konverteras i efterhand, men du kan göra även efterhandskonverteringar av bilder du redan tagit.

Den främsta inställningen gör du genom att svepa åt vänster eller höger för att välja hur stora Legoklossarna ska vara, det vill säga bildens pixlighet. I praktiken tycker jag att allt utom den minsta storleken mest blir en gröt. Du kan förstås välja om du ska använda huvudkameran eller selfiekameran och du kan göra GIF-animeringar eller filmer, men rörlig bild förtar ju illusionen av Lego. Även färgerna i bilden anpassas så att de känns som färger som riktiga Legobitar har.

Bilden blir förstås helt platt, så snarare än att konvertera motivet till ett legobygge blir det som om du hade gjort en tavla i samma stil som en pärlplatta i lego. Appen som med hjälp av augmented reality faktiskt förvandlar motivet till en tredimensionell Legomodell väntar vi fortfarande på.

Bricks Camera är inte direkt en viktig, eller ens marginellt användbar app, men den är gratis och rätt kul att leka med.