Apptips till Ios

Due: Tjatmoster för den som behöver det

Due är en påminnelseapp för den som antingen tycker det är jobbigt att sätta påminnelser eller är bra på att strunta i dem.

Publicerad Uppdaterad

Appen Due gör ingenting du inte kan göra med Apples förinstallerade app Påminnelser, eller med kalendern för den delen. Däremot gör den påminnelserna lättare att sätta och svårare att strunta i.

När du sätter en påminnelse i appen får du upp en rad med knappar för att välja tid. Dels kan du snabbt plussa på eller dra ifrån timmar, dagar eller minuter från den tid som är satt just nu, dels finns fyra förvalda tider som ska vara de du oftast vill bli påmind om saker på, till exempel lunchtid om du ska göra ärenden på stan och morgonen innan du går hemifrån. Dessa tider kan du givetvis ställa in själv. Som användargränssnitt betraktat är detta verkligen föredömligt.

Du kan också välja individuella signaler för påminnelserna. När de sedan går igång syns de som en notifiering i telefonen. Är du bra på att svepa bort notifieringar och sedan glömma kommer appens andra fördel. Alla påminnelser snoozas ett tidsintervall du själv valt och kommer sedan tillbaka tills du går in och markerar att uppgiften är utförd i appen.

Du kan även markera uppgiften som utförd direkt i notifieringen genom att svepa åt sidan och trycka på knappen för utförd. Det hela är snyggt och elegant gjort, och tilläggas kan att appen även har stöd för Apple Watch, så att du kan snooza eller markera utfört direkt från klockan. Här tycker jag de gjort det lite väl lätt att bara trycka på klar i stället för snooze, så är problemet tillbaka. Man kan också invända att appen är väl dyr för en enkel systemfunktion som redan finns i annat utförande. Men vet du med dig att du behöver få bättre ordning på dig är appen värd en titt.