1
1
https://www.mobil.se/appar/mindfully-meditation-pa-svenska
569556
Appar
falskt
Apptips

Mindfully – Meditation på svenska

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/mindfully_bred.jpg?itok=LdFO2g0w', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/mindfully_bred.jpg?itok=oLlxq1yY', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/mindfully_bred.jpg', w: 2000, h: 1403, title: ' ' },]
Mindfully hoppas på att bli ett svenskt alternativ till Calm och Headspace, och de har lagt en bra grund.

Meditationsappar har blivit en appgenre att räkna med av ett antal goda skäl. Meditation är något som många mår bättre av att ägna sig åt, men det är svårt att lära sig tekniken utan någon som guidar dig, och en app med förinspelade meditationer har visat sig vara ett utmärkt sätt att lära ut olika meditationstekniker.

Vid det här laget finns det flera stora meditationstjänster med lite olika karaktär och inriktning, men de flesta av dem är på engelska. Mindfully siktar på att ta nischen för en svensk meditationstjänst. Till detta har de redan från start drygt 200 färdiga meditationer, och innehåll adderas kontinuerligt. Meditationerna är i form av ljudinspelningar, ofta i serier, introduktionskursen är till exempel i sju delar, en per dag. Appen spammar dig inte med notifieringar, men du kan om du vill ställa in en daglig påminnelse om att meditera.

Priset är 99 kronor i månaden, eller halva det priset för en årsprenumeration, men vill du pröva först finns det dels ett introduktionsprogram på sju meditationer som lär ut grunderna, dels en veckas prova på.

Tonen kan vara väldigt olika i olika meditationsappar, från new-age-flummig till amerikanskt självförverkligar-käck, och tonen i Mindfully känns närmast unikt svensk, med en torr saklighet som somliga kanske inte finner tillräckligt avslappnande, medan andra nog tycker är befriande oflummig. Meditation i denna tappning har fler likheter med sjukgymnastik än med något religiöst. Den tonen passar säkert inte alla, men för den som vill lära sig avslappningstekniker men inte känner sig speciellt andlig, och dessutom föredrar svenska fyller Mindfully helt klart en nisch.

Ämnen

 • Mindfully

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0.3
  Version (Ios):
  1.0.2
  Utvecklare:
  Mindfully Sweden
  Pris (Android):
  Gratis prova på, 99 kr/mån, eller 595 kr/år
  Pris (Ios):
  Gratis prova på, 99 kr/mån, eller 595 kr/år
  Betyg
  8/10