https://www.mobil.se/appar/minit-spelet-dar-du-har-en-minut-pa-dig
567359
Appar
Speltips

Minit - Spelet där du har en minut på dig

● BILDSPEL
Spelet Minit har en särdeles mobilanpassad knorr.

Minit är ett rollspel med en egen twist - Du har bara en minut på dig innan du dör och måste börja om. Lustigt nog kom spelet inte till mobil först trots att formatet och de korta spelpartierna passar perfekt till spelet utan till Steam och datorer, men nu finns det i alla fall i mobil version.

För att förtydliga hur det fungerar så är det alltså ett rätt traditionellt dator-rollspel där du går runt och utforskar världen, plockar upp saker, interagerar begränsat med andra karaktärer och dödar monster. Men bara i 60-sekunder, sedan dör du och återgår till ditt hem.

Spelvärlden hade blivit rätt liten om det inte vore för att det finns flera ställen du kan flytta in i och kalla ditt hem, i praktiken spara-punkter. Du hinner göra förvånansvärt mycket på en minut, samtidigt som tidspressen skänker en extra dimension till vissa av uppgifterna som ska lösas.

Grafiken tar ingen skada av krympningen till mobilformat helt enkelt för att den är extremt retro och dessutom i svartvitt till att börja med. Det är - charmigt, faktiskt. Spelet har också en del humor.

Även med spara-punkterna är det inte ett jättestort spel. Det lär faktiskt gå att klara det på 25 enminuterspass, givet att du redan kan spelet och gör allt i exakt rätt ordning. I praktiken skänker det spelglädje längre än så, men räkna inte med att det ska räcka till månader av kollektivtrafiksresor.

Ämnen

 • Minit

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0.4
  Version (Ios):
  1.0.9
  Utvecklare:
  Devolver Digital
  Pris (Android):
  49 kr
  Pris (Ios):
  50 kr
  Betyg
  7/10