https://www.mobil.se/appar/speltips-evolution-board-game
567214
Appar
Evolution som spel

Speltips: Evolution Board Game

● BILDSPEL
Med evolution och ett brädspel som utgångspunkt är Evolution Board Gamei första hand ett bra spel.

Evolution började som ett brädspel (Evolution: The Boardgame), och när det sedan gjordes till ett spel på Steam och sedan som app blev det förstås Evolution: The Video Game, trots att det i stora drag är samma spel. Utvecklarna insåg nog till sist att detta var förvirrande, och nu heter appen Evolution Board Game.

Man ska inte ha för höga förväntningar på att lära sig om hur evolutionen fungerar av spelet. Visst är temat att man är olika djurarter som konkurrerar om begränsade resurser genom att evolvera och anpassa sig, men mekanismerna som driver detta väljer alltid “bra spel” framför “lektion i hur det fungerar”, och det hela är rätt enkelt och abstrakt. Det gör det lätt att sätta sig in i hur spelet fungerar, men det finns också en tutorial som går igenom reglerna steg för steg.

Ett bra spel är det onekligen där du som spelare måste välja hur mycket mat som spelarna har att slåss om, och om man ska utveckla nya djurarter, utöka populationen eller kanske förbättra de djur man har. De val du har styrs av dn hand med kort du har tilldelat som ger dig olika möjligheter att evolvera. Vinner gör den som satt i sig mest mat efter ett visst antal spelrundor, vilket går rätt fort. Du kan också spela spelet online eller i ett kampanjläge.

Appen ger ibland intryck att ha konverterats från steam, med textrutor som inte riktigt lägger sig inom skärmen, men som helhet är den både snygg och med ett intuitivt gränssnitt. Gillar du att spela brädspel på surfplattor är detta helt klart värt en titt.

 • Evolution Board Game

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0.5
  Version (Ios):
  1.0.5
  Utvecklare:
  North Star Games
  Pris (Android):
  105 kr, gratis prova på
  Pris (Ios):
  105 kr, gratis prova på
  Betyg
  7/10