Apptips

Nya Quizkampen – Anrik frågesport med fler spellägen

I den nya versionen av Quizkampen är mycket sig likt, men här finns också både bra och dåliga nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Quizkampen tillhör en sällsynt skara flugor från den första app-boomen när smartphones var nya som överlevt och behållit sin popularitet. Tjusningen i att tävla i frågesportspel är ju universell, men det svenska företaget kunde ha blivit utkonkurrerat av andra aktörer. Nu är det istället Quizkampen som finns på många språk.

Att företaget bakom vuxit sig stort gör att de kan upprätthålla den verkshöjd som krävs med ständigt nya och genomtänkta frågor. Att de nu lanserar en ny app och fasar ut den gamla beror säkert mest på att den tekniska plattformen behövde en uppdatering, men Nya Quizkampen kommer ändå med en del nya funktioner.

Som tidigare kan du utmana vänner och främlingar i en snabb frågesport där ni turas om att välja en kategori som ni får svara på tre frågor i. Användarbasen är så stor att det går snabbt att få någon slumpmässig person att tävla med. Befintliga konton från den äldre appen flyttas över automatiskt.

Nya funktioner är dels veckovisa specialquiz, när detta skrivs kan man till exempel utmana Anja Pärsson, men också ett nytt arenaläge där upp till fem personer tävlar mot varandra, och med en egen high-scorelista.
Allt nytt är dock inte bra. Många användare av den gamla appen är missnöjda med att mängden reklam ökat och priset för reklamfritt har höjts rejält, från 50 kronor per år till 59 kronor i månaden. Det återstår att se hur Mag Interactive svarar på den kritiken, vilket har gett appen ett lågt snittbetyg i appbutiken.