Succéspelet i ny tappning

Ruzzle Adventure: kul ordlek i äventyrsform

Spelet för dig som gillar ordlek och vill slippa vänta på motståndarens drag. Du kan även spela med andra om du vill.

Publicerad Uppdaterad

Ruzzle Adventure är en vidareutveckling av succéspelet Ruzzle (50 miljoner nedladdningar!) och bjuder på en rad nyheter. Ruzzle Adventure är ett nytt utmanande pusselspel som går ut på att du sätter ihop ord och samlar poäng för att ta dig igenom en djungelliknande miljö i vilken du utmanas klara av olika banor. I motsats till Ruzzle låter Ruzzle Adventure dig spela precis när du vill utan att behöva vänta på någon motståndares drag, vilket kan uppskattas av spelare med kort tålamod. Vill du hellre spela mot kompisar så erbjuds även den möjligheten.

I och med att svårighetsgraden ökar i takt med att du tar dig från bana till bana så ökar även suget på att klara av nivån. Beroendeframkallande? Nja, lite grann kanske, men på ett behagligt sätt. Misslyckas du flera gånger så får du vänta ett tag innan du kan spela igen. Alternativt så kan du be Facebook-kompisar om hjälp eller köpa dig rätten att börja spela igen direkt. Precis som i andra pusselspel kan du även köpa hjälpmedel på vägen. Du kan även anskaffa hjälpmedel genom själva spelandet, exempelvis genom att hitta längre ord, och därmed komma vidare utan att betala för fortsatt spelande. Något som gör spelet kul är att utmaningarna mellan banorna varierar en hel del; ibland tävlar du mot klockan, ibland för att få ihop längsta ordet i lugn och ro.

Gillar du ordlek, varierat tempo och egen tid för spelandet så kommer du nog att gilla Ruzzle Adventure. Spelet finns i dagsläget endast till Ios.