Annons

Apptips

Simplenote – Ren och tydlig anteckningsapp

Simplenote från utvecklarna av Wordpress är en minimalistisk anteckningsapp som gör sitt jobb bra.

Publicerad Uppdaterad

Simplenote fokuserar på ett fåtal funktioner som är klara och tydliga. Du kan således inte layouta eller lägga in bilder i dina anteckningar här. Det är rubrik och oformaterad text som gäller, presenterat snyggt och tydligt. I botten finns ett fält där du kan lägga till taggar som underlättar sorteringen, och i listvyn ser du rubriken och inledningen på texten vilket gör att du för korta anteckningar inte behöver öppna för att se innehållet.
En checklistefunktion finns också, men den är rätt rudimentär, och du kan till exempel inte dölja förkryssade rutor eller avmarkera alla.

För att använda appen skapar du ett konto. Sedan synkroniseras dina anteckningar snabbt och effektivt mellan dina enheter. Appen finns både till Ios och Android, och kan även köras i webbläsare på dator samt som egen app i Windows, Linux och Mac OS X. Du kan även dela anteckningar med andra användare så att ni bägge kan skriva i den eller till exempel ha en gemensam inköpslista.

Det finns en funktion för att se hur många ord som skrivits, och en historikfunktion där du kan stega bakåt eller framåt i en anteckning i flera steg, en slags avancerad ångra-funktion. I övrigt finns det inte särskilt mycket extrafunktioner, och ingen premiumvariant du får betala extra för, och det är bra så. För snabba textanteckningar är Simplenote utmärkt.