https://www.mobil.se/appar/skype-nu-ven-f-r-android
373476
Appar
Ring fritt via ip

Skype nu även för Android

Gratis samtal till andra Skype-användare, men även billiga samtal till vanliga nummer. Skype har precis släppt sin mobilapp till Androidmobiler.

Skype har funnits tidigare i Android-mobiler men det är först med den version som släppts idag man kan ringa och ta emot samtal. Programmet finns att ladda ner från Android Market och förutom att man kan se vilka av kompisarna som är online och även chatta med dem går det alltså att ringa gratis till andra Skype-användare, till vanliga telefonnummer om du har tjänsten Skype Out och pengar på ditt konto samt att det ska gå att ta emot samtal via Skype In.

Skype för Android fungerar inte på alla Androider och när vi testat så kraschar eller hänger sig programmet på flera av Samsungs mobiler, till exempel Galaxy 3 och Galaxy S. Däremot bekräftar Skype att det fungerar på exempelvis HTC Desire, som vi testat applikationen på, samt på exempelvis HTC Legend och Motorola Milestone. I USA fungerar Skype för Android bara över wlan, men här i Sverige och i andra länder går det bra även att ringa via 3G.

När du kopplat upp ett samtal så kan det fortsätta i bakgrunden och precis som när du ringer ett vanligt samtal kan du öppna andra program och surfa i webbläsaren eller skriva en anteckning samtidigt som du pratar via Skype. En Skype-symbol visas i överkant på skärmen när du är inloggad och när någon ringer dig på Skype kommer det upp på skärmen vem det är, ungefär som när du får ett vanligt mobilsamtal.

Förutom till Android finns Skype sedan tidigare att ladda ner till Iphone från Apples Appstore och integrerat i Nokias N900 och möjligt att ladda ner till Symbian-mobiler från till exempel Nokia och Sony Ericsson.