Apptest

Slow motion även i gamla Iphones

En av nyheterna i Iphone 5s är möjligheten att film i slow motion med 120 bilder per sekund. Genom att installera en app kan du dock få funktionen även i äldre Iphones och faktum är att appen förbättrar funktionen för slow motion även i kommande Iphone 5s.

Publicerad Uppdaterad

När vi testat slow motion-funktionen i kommande Iphone 5s har vi liksom flera andra stött på lite problem. Tar man en sådan film och delar direkt till exempelvis Facebook eller Instagram så försvinner slow motion-effekten. Samma sak om man tittar på filmen direkt i datorn. För att slow motion-effekten ska synas måste man dela filmen från Iphone 5S direkt via e-post och sedan dela den filen, eller se till att dela HD-versionen av filmen.

Det här strulet slipper du med appen Slowcam. Först och främst fungerar den med telefoner från Iphone 4 och framåt. Med Iphone 5 så spelar Slowcam in i 60 bilder per sekund medan användare med Iphone 4 och Iphone 4S får nöja sig med 30 bilder per sekund. Det går inte att jämföra med de 120 bilder per sekund som Iphone 5S klarar av, men det är ändå en bit på vägen och kan bli ganska effektfullt. I Iphone 4 och Iphone 4S är slow motion-funktionen så blygsam att den knappt märks, men i Iphone 5 är den helt klart användbar. Slowcam-appen fungerar även med kommande Iphone 5S och sparar slow motion-filmen direkt i kamerarullen, klar att dela till valfri tjänst utan problem.

Appen i sig är enkel att använda. Du startar inspelning och under den tid du vill ha slow motion-effekt får du hålla in en blå knapp med en snigel på. Du kan även använda fotolampan om det behövs. När filmen är klar och du avslutat inspelningen sparas filmen direkt i kamerarullen och i en stapel i botten på skärmen kan du se hur lång tid det är kvar innan filmen är färdigbearbetad. Om du vill kan du spela in en ny film medan den förra bearbetas.

Här nedanför kan du se ett par exempelklipp som vi spelat in med Slowcam-appen på en Apple Iphone 5.