Femkamp på nöjesfältet

Speltips: Animal Fun Park

Har man en förkärlek för femkamp på nöjesfält är Animal Fun Park ett kul sätt att roa sig med barnen.

Publicerad:

7 jun 2017 - 08:01

Uppdaterad:

7 jun 2017 - 08:15

Svenska Filimundus utvecklar mobilspel för barn och ligger bakom bland annat Pettsons Uppfinningar och Brio World. Animal Fun Park bygger däremot inte på något franchise. Tanken är att man i stället för att sitta med var sin telefon ska spela tillsammans med varandra.

Till detta har man valt ett nöjesfält-tema, med 15 stycken minispel. Alla spelen har arkadkaraktär, är på tid och går ut på att slå high score. Här hittar vi klassiker som att kasta basketbollar i korgen men även servering av varmkorv och att skicka drinkar till en valross. Med många smågrenar får man känslan av nöjesfältens femkamper.

Det går bra att spela själv, och försöka få high score, men du kan också skapa en grupp där upp till 6 personer kan spela mot varandra. Spelarna interagerar egentligen inte med varandra, man bara spelar samma spel parallellt och ser de andras poäng, men det tillför ändå något att kunna tävla mot varandra.

Spelen är rätt simpla och det krävs att man ska ha lite tävlingsinstinkt och gilla femkamp för att gå igång på dem, men rent visuellt har man lagt ner en hel del krut och det är riktigt kul med till exempel grodorna som fladdrar runt när man skjuter dem med katapult mot näckrosblad.

Det man kunde vilja ha mer av är vad som händer utanför minispelen. Grupperna man skapar försvinner så fort alla spelarna lämnat dem. Man har en avatar och för poängen man får i spelen kan man köpa nya kläder till sin avatar, men det är i stort sett det enda utöver high score i varje gren.

Spelet finns i en reklamfri gratisversion med 10 av de 15 spelen, men 20 kronor per användare är inte heller så mycket, och spelet är reklam- och köpfritt förutom de 20 kronorna för de fem sista banorna. Barnen, 6 och 8 år, ger det tio av tio poäng.

.

.

 

.