https://www.mobil.se/appar/test-office-mobile-f-r-iphone
524540
Appar
Äntligen Office

Test: Office mobile för Iphone

● BILDSPEL
Äntligen finns Microsoft Office till Iphone, men är det så bra som vi hoppats? Vi testar.

Microsoft Office till Ios är något som det ryktats om sedan App Store lanserades och något som varit extremt efterlängtat. Inte för att många av de befintliga Officeklienterna varit direkt dåliga, utan främst för att de haft varierande resultat när det kommer till att hantera redan gjorda mallar och formateringar som gjort i 'riktiga' Office.

Den version som nu äntligen kommit har som synes ett av de längsta namnen i App Store, men av den simpla anledningen att appen inte ska skapa förvirring. Den funkar enbart om du är Office 365-prenumerant, vilket är alternativet till att köpa Office i klumpsumma som introducerades tidigare i år. Är du prenumerant kan du använda den mobila varianten gratis och det enda du behöver är att logga in med ditt Microsoft-konto så är du igång.

Enbart Skydrive

Väl inloggad har du tillgång till alla dokument som sparats på Skydrive och även Sharepoint-varianter kan läggas till som betrodda platser. Eftersom Skydrive är Microsofts påhitt är det de enda lagringsmöjligheter du har, vilket gör att en mobil uppkoppling krävs för att ladda och spara dokument. Vi förstår tankesättet, men stöd för Dropbox och andra molntjänster hade varit fint.

I appen kan du skapa nya Word- och Excelfiler (hela det här testet är ett exempel på det), men även öppna och redigera redan befintliga Powerpoint-filer.

Redigeringslägena är ungefär lika avskalade som motsvarande app till Windows Phone och utöver ett annat gränssnitt är det egentligen samma app. Medan det går att skapa dokument från grunden är fokus på redigering och kommentering av befintliga dokument och för det fungerar appen bra på det stora hela, även om vi gärna hade sett fler möjligheter att styra detaljer som typsnitt i Powerpoint och liknande.

 • Office mobile för Office 365-prenumeranter

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.0
  Utvecklare:
  Microsoft
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10