Snabbfilm för Iphone

Testad: Här är Instagrams nya film-app

Instagram har släppt en ny app för att spela in Timelapse-filmer. Vi har testat.

Publicerad Uppdaterad

Appen gör att du kan spela in en lång film som sedan spelas upp snabbt på ett fåtal sekunder, en så kallad timelapse-film. Det här gör med andra ord att du kan visa längre skeenden i mycket snabbare tempo. Det här passar särskilt bra på exempelvis moln som blåser förbi, men tack vare en bra stabiliseringsfunktion i appen fungerar den bra även när du själv rör dig samtidigt som du filmar. Ett exempel på hur det kan se ut ser du genom att klicka här.  

Appen i sig är väldigt enkel. Gränssnittet är avskalat och tar över hela skärmen. Appen finns idag ännu bara för Iphone, men den ska förhoppningsvis komma även till Android inom kort. 

I appen filmar du i fullskärmsläge och du kan se både hur många sekunder du filmat och hur långt det uppsnabbade klippet blir. När du avslutat inspelningen kan du ändra tempot från 12 gånger snabbare ner till normal hastighet. Filmen spelas in utan ljud och när du sett förhandsvisning sparas filmen i telefonens kamerarulle samtidigt som du får välja om du vill dela filmen till Facebook eller till Instagram. Filmen du spelar in blir dock i vanligt format, så ska du dela den till Instagram får du i sista steget beskära den till deras vanliga kvadratiska format.

Appen fungerar riktigt bra och kan vara riktigt kul även om du inte väljer att dela filmen till Instagram. Framförallt är bildstabiliseringen proffsig och gör att det nästan ser ut som om du svävar fram när du går samtidigt som du filmar.