https://www.mobil.se/business/aik-mobil-s-nker-datapotten
528042
Tar bort största datapaketen

AIK Mobil sänker datapotten

[UPPDATERAT 12 nov 2013 - 15:17] I slutet av oktober lanserades AIK:s egna mobilabonnemang, där det bland annat ingick stora mobila datamängder. I veckan blev det klart att AIK Mobil tar bort abonnemangsformer med de största surfpaketen. Mobil har talat med Magnus Melberg, arbetande styrelseordförande i Add Logo Telecom, företaget som tillhandahåller mobilabonnemangen åt AIK.

För några veckor sedan lanserade AIK mobilabonnemanget ”AIK Mobil” i samarbete med Add Logo Telecom, som i sin tur använder Telenors mobila nät.

Nu har idrottsföreningen valt att sänka den mängd data som ingår i två av abonnemangets former, abonnemanget med 40 gigabyte respektive 60 gigabyte per månad. Det var just de stora datapotter, förenade med en teoretisk datahastighet på 32 Mbit/s respektive 80 Mbit/s, som fick abonnemangen att sticka ut från andra mobiloperatörers.

– Intresset för abonnemanget är inte helt oväntat mycket stort i såväl traditionella som sociala media. Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa vårt erbjudande till vad som efterfrågas av AIK:s supportrar, säger Magnus Melberg till mobil.se.

– I syfte att förtydliga vårt erbjudande har vi dessutom valt att tillsvidare ta bort de största datapaketen, då ytterst få i praktiken valt att teckna dessa. 15GB för 199 kronor per månad eller 4G för 299 kronor uppfattar många som väldigt attraktiva erbjudanden och med en datamängd som täcker även en storförbrukares behov, säger han.

Någon förändring i Add Logos avtal med Telenor, som företaget har ett grossistavtal med, föreligger alltså inte bakom abonnemangsändringarna, säger Magnus Melberg.

Vad händer den som redan tecknat ett abonnemang med 40 gigabyte alternativt 60 gigabyte i månaden?

– De får helt enkelt fortsätta att utnyttja den avtalade datamängden. Det blir ingen förändring för dem, säger Magnus Melberg.

AIK:s ursprungliga datapaket sträckte sig från 2 gigabyte per månad för en månadsavgift på 49 kronor till 60 Gigabyte i månaden. Numera erbjuds 2 gigabyte för 49 kronor i månaden, 5 gigabyte för 109 kronor, 15 gigabyte för 199 kr och 15 gigabyte med 4G-hastigheter för 299 kronor istället. [UPPDATERAT]