https://www.mobil.se/business/microsoft-office-sl-ppt-till-android
525429
Endast i USA än så länge

Microsoft Office släppt till Android

Microsofts Office 365 har nu släppts som app till Android. Än så länge går det bara att ladda ned appen i USA, men Microsoft lovar att appen kommer till andra marknader inom kort.

Microsoft har precis meddelat att den internetbaserade varianten av Office - även känd som Office 365 - nu finns som app till Android.

Det har varit många turer kring om, och i så fall när, mjukvarujätten planerade att släppa Office till andra plattformar än Windows Phone. I mitten av juni släpptes en Iphone-version av Microsoft Office, och nu är det alltså Androids tur.

I det stora hela är Windows Phone-, Android- och Ios-versionerna av appen mycket lika varandra. 

Redigeringsfunktionerna är förhållandevis simpla och är designade för enklare textformatering. Du kan redigera Word- och Excelfiler (bland annat ändra teckenfärg och ändra text till fet eller kursiv stil), samt givetvis även skapa nya filer direkt i appen och sedan spara dem viaMicrosofts molntjänst Skydrive eller Sharepoint. 

För att du ska använda Microsoft Office för Android krävs det att du är Office 365-prenumerant, vilket kostar 89 kronor i månaden. 

Än så länge finns appen bara tillgänglig på den amerikanska versionen av Google Play, men Microsoft  Office för Android ska finnas på 117 marknader "inom kort".

Ämnen