https://www.mobil.se/business/youtube-kan-k-pa-twitch-f-r-en-miljard-dollar
556355
Uppges köpa speltjänst

Youtube kan köpa Twitch för en miljard dollar

Youtube uppges vara på väg att köpa Twitch.
Google-ägda Youtube står inför sitt största företagsuppköp någonsin. Enligt Variety, som hänvisar till källor med insyn i verksamheten, kommer man att köpa upp speltjänsten Twitch. Prislappen? En miljard dollar.

Twitch har funnits sedan 2011 och är en speltjänst som är inriktad på videoklipp för olika spel. Tjänsten finns för så väl Xbox One som Playstation 4 och har enligt egen utsago över 45 miljoner användare som tillsammans laddar upp över en miljard videoklipp varje månad. En av de mest framgångsrika videokanalerna på Twitch är Pokemon-kanalen, som ensam har haft över 60 miljoner visningar.

Youtube uppges, enligt de källor som Variety hänvisar till, nu förbereda affären för att den ska gå hem hos så väl aktieägare och investerare som hos den amerikanska konkurrensmyndigheten

Redan idag är Youtube den överlägset största videoströmningstjänsten på nätet, med över en miljard användare världen över som tillsammans spenderar sex miljarder timmar i månaden på att strömma video via tjänsten.

Än så länge har varken Youtube eller Twitch kommenterat affären.

Källa

Ämnen