https://www.mobil.se/events/lg-optimus-3d-ja-det-funkar
390238
Första intrycket

LG Optimus 3D - ja, det funkar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/643979.jpg?itok=Pxk7cM38', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/643979.jpg?itok=LsZI09D0', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/643979.jpg', w: 711, h: 395, title: ' ' },]
En av de mer innovativa telefonerna på Mobile World-mässan är utan tvekan LGs 3D-mobil som både filmar och visar 3D i skärmen.

Den första frågan man ställer sig är givetvis om det fungerar. Jag går runt i LG:s monter och vid ett första intryck så verkar 3D mest innebära att man tycker sig se ett djup in i bilden, men inte lika påtagligt att saker kommer ut, som illustrationerna på LGs presskonferens antydde. Det märks snabbt att det är stor skillnad på betraktningsvinkel och när man får hålla i telefonen LG Optimus 3D och själv kan justera avstånd och vinkel på skrämen blir skillnaden stor.

Det är även stor skillnad på vilken typ av innehåll man ska konsumera. Den största ahaa-upplevelsen är när jag tittar på en 3D-meny över det innehåll i telefonen som presenteras i 3D. Ikoner med detaljer ser verkligen ut att flyga ut ur skärmen. ”Wow, det funkar verkligen” tänkte jag faktiskt, för det var med viss skepsis jag först kollade in LG Optimus 3D. Även sde spel som följer med och som stödjer 3D tycker jag ger en bra återgivning.

Det är först senare jag även får möjlighet att spela in egen film med telefonens kamera som för ändamålet har två kameralinser som då filmar samtidigt och ska uppnå den här 3D-känslan, precis som människans båda ögon gör. Just de egenfilmade filmerna är dock inte riktigt lika övertygande. De ser mest ut som den där typen av kort med skrovlig yta som ger två olika bilder beroende på i vilken vinkel man ser på bilden. Allra bäst visas animeringar med 3D-effekt, datorskapade kreationer alltså.

Nu har vi pratat mycket om 3D, men telefonen har fler funktioner och jag har svårt att tro att allt i menyerna skulle göra sig som 3D-effekter. LG har klokt nog valt att begränsa 3D till filmvisning, spel och liknande extratjänster, inklusive Youtube 3D.

3D visas ju tyvärr expremt dåligt i 2D på det här viset, men ni får ta oss på vårt ord. Det funkar.

I LG Optimus 3D så är den andra stora nyheten att telefonen har inte bara Dual Core-processor utan även dubbla minnen och kanaler däremellan, för enligt LG är just kommunikationen emellan dessa något av en flaskhals, som alltså nu LG kommit runt. Det är mycket teknikprat, men vad det i praktiken betyder är enligt LG framförallt att man ska kunna ha väldigt många program igång samtidigt utan att telefonen ska bli slö.

I övrigt så upplever jag LG Optimus 3D, om man nu skulle bortse från 3D-funktionen som en bra telefon framförallt med stor skärm. Frågetecknet är hur mycket extra man är beredd att betala för just 3D-funktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen