Unik vikbar

Första intrycket: Vi känner på vikbara lilla Oppo Find N2

Med ett unikt format och Hasselblad-kameror är Oppo Find N2 en annorlunda, vikbar mobil.

Publicerad Uppdaterad

Find N2 har ett betydligt mera kompakt format än andra liknande vikbara telefoner vilket gör att den både passar i fickan och går att använda med en hand. Byggkvaliteten känns förtroendeingivande och det finns inget märkbart glapp när du vikt ihop telefonen. Jag tycker Oppo också lyckats bra med att göra så vecket på den inre skärmen inte blir alltför framträdande. 

Att telefonen är så kompakt innebär så klart också att skärmytan inte är lika stor som i den kanske främsta konkurrenten, Samsung Galaxy Z Fold 4.

Det här är fortfarande en telefon enbart riktad till den kinesiska makrnaden och därmed saknar den Googles appar och Google Play. Detta då till skillnad från systermodellen Find N2 Flip som släppts till förbokning i Europa.

Att många av apparna inte är på engelska ställer till det lite för mig när jag provar telefonen, men jag kan i alla fall konstatera att det går att ha två appar i skärmen då delad på mitten och ytterligare en app i flytande fönster ovanpå de två. Jag kan dock inte förändra storleksförhållandet mellan de två apparna och det går inte att dela upp skärmen för tre appar samtidigt på samma sätt du kan göra i Samsungs Fold. Här är ju dock skärmen mindre, så det i sig påverkar också hur mycket som ryms på ett användbart vis. Det går till exempel att ställa telefonen halvt uppfälld på bordet, lite som en laptop, då med tanegntbord på ena halvan av skärmen, men ytan vi har att tillgå här är lite för liten för att det användningssättet ska bli riktigt smidigt. 

I botten på skärmen finns en ikonrad och här kan du placera upp till fyra appar som du har snabb tillgång till. Övriga ikoner som visas här är de appar som du använt senast. Oppo Find N2 kombinerar intrycket och fördelarna med en riktigt kompakt telefon i stil med Samsung Galaxy Flip, med fördelen det innebär att utöver det även få en större skärm att arbeta med.