Morsekoder

Martian satsar på vibrerande smartklockor

Alla smartklockor gör samma sak enligt Martian, därför särskiljer de sig med vibrationer.

Publicerad Uppdaterad

Martians smarta klockor delas upp i två läger, en enklare variant som bara ger dig notifieringar och en mer avancerad historia med inbyggd mikrofon. Med den kan du både snacka i telefon, men även (och det är den främsta tanken) sköta röstkommandon till telefonen.

Klockorna har två batterier. Ett som driver själva urtavlan modell ”hur länge som helst”, precis som en vanlig klocka och ett som driver den smarta delen. Lite skamset i en binotis muttrar de snabbt om sju timmars batteritid, så exakt hur vettigt det blir i slutändan återstår att se.

Det som ska särskilja klockorna från alla andra, mer än röststyrningen, är vibrationerna. Martian hävdar att de är de är de enda tillverkarna som jobbar med vibrationsmönster. Det innebär rent praktiskt att du kan ställa olika vibrationer för olika notiser så att du inte behöver titta på klockan varje gång den skriker efter uppmärksamhet. Martian själva tänker sig att du använder det lite som morsealfabetet med långa och korta signaler.

Lite hur det blir med svensk försäljning är oklart just nu, men de hoppas på sommaren någonstans. Prislapparna kommer att ligga på 1 700 respektive 3 200 svenska pengar beroende på vilken modell du väljer, vilket känns rätt rejält i överkant (särskilt när de amerikanska priserna är 150 respektive 250 dollar).