Kostar 10 700 kr

MWC: En närmare titt på vikbara Oppo Find N2 Flip – nu släppt i Europa

Med Find N2 Flip, som nu släpps i Europa, tar Oppo upp kampen med Samsungs Galaxy Flip-modell.

Publicerad Uppdaterad

Den yttre skärmen på Oppo Find N2 Flip är på 3,26 tum, men det är så klart den större vikbara skärmen på insidan av denna telefon som är det spektakulära.

Oppo Find N2 Flip har snarlik design som Samsungs Flip-telefoner och det här tycks vara den modell på vikbara som blivit mest populär. Ihopfälld kan du interagera med funktioner direkt på den lilla skärmen. Här finns till exempel väderprognos, musikspelare, timer och genväg till kamerorna i form av olika widgets jag kan svepa emellan. Givetvis kan den yttre skärmen användas som sökare när du tar bilder utan att öppna telefonen.

Hela konstruktionen känns kompakt framförallt för att vi inte har något märkbart glapp när den är ihopfälld och när jag viker upp telefonen uppenbarar sig den stora inre skärmen på 6,8 tum och precis som Samsung Galaxy Flip har Oppo funktioner i kameran så att du i halvt uppvikt läge kan använda telefonen i sig som ett stativ. Kamerorna i Oppo Find N2 Flip är Hasselblad-märkta och det handlar om en 50 megapixels huvudsensor samt en vidvinkel på 8 megapixel. telefonen har även en selfiekamera i ett kamerahål i toppen på den vikbara skärmen.

Telefonen anävnder Oppos gränssnitt Color OS och till skillnad från systermodellen Oppo Find N2 som enbart är tillgänglig i Kina och därmed har kinesisk mjukvara utan Googles appar eller appbutik så har Oppo Find N2 Flip, eftersom den nu är lanserad i Europa, Google Play och Googles appar. 

Oppo Find N2 Flip finns redan nu tillgägnlig för förbokning i till exempel Storbritanninen för motsvarande 10 700 kronor, men Oppo har ingen försäljning i Sverige.