https://www.mobil.se/mobil-business/appar/rykte-foton-plockas-bort-fr-n-google
556992
Vettigare bildhantering

Rykte: Foton plockas bort från Google+

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/plusplus.jpg?itok=ULXtZo8Y', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/plusplus.jpg?itok=Gpdfb72N', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/plusplus.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Googles stenhårda fokus på sitt sociala nätverk Google+ ser ut att lätta något framöver.

Huruvida Google+ är relevant eller enbart har aktiva användare för att Google stundtals verkar tvångsmata oss med det hela kan alltid diskuteras, men det verkar i alla fall som om kraven på Google+ kommer att lätta något.

Sedan Vic Gundtora lämnade projektet hos Google i april har en rad åtgärder redan gjorts för att minska kravet på att ha ett Google+-konto och nu verkar det som om foton är nästa steg i det hela.

Som det ser ut i dagsläget är foton och automatisk backup av bilder tagna med din mobiltelefon, inbundet i Google+. Dumt nog kan du enbart se dina bilder via den tjänsten och inte via Google Drive eller synkat till en dator via Drive.

Enligt Bloomberg blir det snart ändring på detta. De hävdar nämligen att Google+ och hela bildhanteringen kommer att sära på sig inom kort. Detta ska göras för att lättare få till en högre tillväxt på fotoområdet, bland annat genom att slopa kravet på ett Google+-konto. Bloomberg säger att de inte har några detaljer kring hur pass omfattande separationen kommer att bli däremot, ej heller när den kan tänkas ske.

Relaterade artiklar