https://www.mobil.se/mobilbusiness/innovation/gaia-st-ttar-tjejlag-p-east-sweden-hack-2014
557255
Apputvecklarstöd

Gaia stöttar tjejlag på East Sweden Hack 2014

Foto: Gaia
Konsultfirman vill se fler tjejer i it-branschen.

I morgon drar East Sweden Hack 2014 i gång i Linköping. Tävlingen pågår i två dagar och går ut på att utifrån öppna datakällor utveckla en nytänkande prototyp på en app eller webbtjänst som är till nytta för samhället.

Ett av lagen som tävlar om en resa till Silicon Velley är Team Mätt!, bestående av Lovisa Dahl, Linnéa Nåbo, Linnéa Mellblom och Olivia de Flon. Team mätt! ska utveckla en restaurangguidesapp som förutom att lista stadens restauranger även kollar hur de uppfyller livsmedelsinspektioners hälsokrav.

– Vi ska använda data från livsmedelskontroller som finns på kommunens hemsida och kombinera dem med möjlighet för användare att ge recensioner och betygsätta, säger lagledaren Lovisa Dahl i ett pressmeddelande.

Matkvalitet – och it-kvalitet
Föruom att tipsa användarna om restauranger hoppas alltså Team Mätt! få restaurangerna att vilja förbättra sin kvalitet. Konsultbyrån Gaia sponsrar laget – och hoppas på så sätt öka kvaliteten inom den egna branschen:

– Vi vill mer än gärna bidra till att fler kvinnor vågar välja it-branschen och det var därför vi kom på den här idén med att stötta ett tjejlag till East Sweden Hack, säger Gaias vd Johan Lindén, som menar att mångfald genererar bättre lösningar och högre kundvärde. 

Förändring på gång?
Samtidigt som samtliga Team Mätt!-medlemmar säger sig tycka att det är tråkigt att it-branschen fortfarande är så mansdominerad, är de själva ett lysande exempel på att förändring inte bara är möjlig, men även på gång:

– Det var inte alls svårt att få ihop ett tjejlag. Det var det som var så roligt, att när jag ringde runt så sa de direkt ja, självklart vill vi vara med, säger Lovisa Dahl.