https://www.mobil.se/mobilbusiness/marknad/ingen-tj-nade-pengar-p-windows-phone
557996
Toppchef på Huawei

"Ingen tjänade pengar på Windows Phone"

Kinesiska Huawei är känt för sina budgetmobiler som med tiden fått allt bättre byggkvalitet. Ascend w1 fortsätter den trenden med ett skal som känns väldesignat utan att telefonen för den skull sticker ut som särskilt snygg.
En toppchef på Huawei har slängt ur sig en kommentar om att de inte är ensamma att ha förlorat pengar på Windows Phone.

Huawei hade inga större framgångar med sina två Windowsmobiler Ascend W1 och Ascend W2, och i augusti meddelade man att man fryser sina planer på framtida Windows Phone-enheter. Då sade Richard Yu, chef för konsumentelektronik på Huawei till Wall Street Journal: "Det var inte lönsamt för oss. Vi förlorade pengar i två års tid på de telefonerna."

Nu går Joe Kelly, internationell chef för medierelationer, ett steg längre. I en intervju med Seattle Times säger han: Vi tjänade inga pengar på Windows Phone. Ingen tjänar några pengar på Windows Phone."

Det är förstås ett uttalande fällt med viss bitterhet, och Huawei har nog inte full insyn i alla mobiltillverkares affärer, men uttalandet tyder ändå på att Huawei haft en dialog med flera tillverkare vars Windows-satsningar bara slutat i besvikelse.

Källa

Relaterade artiklar