1
1
https://www.mobil.se/motorola-edge-30-neo
572657
Nyheter
falskt
Pantone-samarbete

Motorola Edge 30 Neo – Färg och form

● BILDSPEL
Vid dagens lansering från Motorola så är Edge 30 Neo den enklaste modellen, en telefon där uttryck går före vässade specifikationer.

Edge 30 Neo är Motorolas uttalade försök att nå en yngre målgrupp. Det gör man genom att inleda ett samarbete med Pantone, uttalade experter på färg och trender. Motorola hävdar att Edge 30 Neo ska ses som en kompakt telefon, men med måtten 153 x 71 x 8 millimeter sticker egentligen formatet inte ut på ett utmärkande vis. Det ska däremot färgsättningen göra och med hjälp av Pantone levereras telefonen i färgerna svart, vit eller lila. Motorla är inte först med att anlita Pantone för färgsättning. Huawei gjorde det till exempel 2017, men samarbetet nu innebär att Motorola har ensamrätt inom smartphones på just dessa färger tillsammans med Pantones logotyp som syns tydligt på baksidan av telefonen. Färgerna från telefonen kan om du vill gå igen även i gränssnittet. 

Neo lånar en handfull funktioner från dyrare modeller. Vi blir utan kantljuset som visar appnotiser i skärmen på de dyrare telefonerna men här får vi istället en ljusindikator runt kameraön på baksidan, för att visa när du får en ny notifiering.

Huvudkameran i Edge 30 Neo är på 64 megapixel och den kompletteras av en vidvinkel som i en och samma kamera är inte bara vidvinkel utan även makro och djupsensor. 

Gemensamt för alla tre telefoner som Motorla släpper idag, inklusive denna Edge 30 Neo alltså, är att de har stöd för Motoorlas Ready For-plattform som innebär att du kan ansluta telefonen till en större skärm, en teve, för att få funtioner visade där i ett anpassat gränssnitt. Det ska användas för produktivitet så du kan ansluta mus och tangentbpord, för videokonferenser, spel eller nöje.

Motorola Edge 30 Neo börjar säljas 9 september med en prislapp på 4 500 kronor.