1
1
https://www.mobil.se/motorola-edge-40
573745
Nyheter
falskt
Akryl- eller läderbaksida

Motorola Edge 40 lanserad – tunnare, enklare och billigare

● BILDSPEL
Det är en månad sedan som Motorola släppte Edge 40 Pro. Nu följer de upp med en enklare systermodell till ett lägre pris.

Vi hyllade Motorola Edge 40 Pro när vi testade den för en månad sedan och nu, precis en månad senare, följer Motorola upp med den enklare Edge 40. Det här handlar om en aningen mindre telefon med enklare specifikationer och en prislapp på 6700 kronor. 

Jämfört med Pro-modellen får du framförallt enklare och färre kameror, mindre batteri, ett enklare systemchip med lägre prestanda, långsammare laddning och lite mindre skärm med snabb, men inte lika snabb uppdateringsfrekvens. 

Motorola Edge 40 har en baksida i akryl, eller veganläder om du föredrar det, båda finns att välja mellan. Telefonen drivs av Mediatek Dimensity 8020, ett chipp tillverkat i 5-nanometersteknik att jämföra med Pro-modellens Snapdragon 8 Gen 2 som använder mer avancerad 4-nanometersteknik.

Skärmen här är på 6,55 tum och av P-OLED-typ med 144 hertz uppdateringstakt. Skärmen har, som Edge-namnet antyder, avrundade kanter på långsidorna. Två kameragluggar finns på baksidan och där huserar en huvudkamera på 50 megapixel och en vidvinkel på 13 megapixel. Den senare kan tack vare autofokus även agera makrokamera. Selfiekameran sitter i ett hål centrerat i toppen av skärmen och är på 32 megapixel. 

Med i kartongen till Edge 40 kommer en laddare på 68 W och telefonen släpps i Sverige den 22 maj, till ett pris alltså på 6700 kronor för 8 GB arbetsminne och 256 GB lagring.