Med Android 3.2

4G-version av LG Optimus Pad

Allt fler tillverkare kliver nu på 4G-tåget och lanserar telefoner och plattor med snabbare uppkoppling. Nu kommer LG med en ny version av sin platta.

Publicerad Uppdaterad

LG har inte gjort så mycket väsen av sig på marknanden för surfplattor och på den svenska marknaden har man bara släppt Optimus Pad. Den utmärkte sig med möjlighet att ta bilder och spela in video i 3D. 

När man nu lanserar en ny version av plattan verkar man ha nöjt sig med en kamera som kan registrera omvärlden i två dimensioner. Bland funktionerna som tillkommit är LTE-modulen den mest påtagliga förändringen. Med hjälp av den kan man ansluta till 4G-nät och komma upp i datahastigheter som närmar sig 100 megabit per sekund, alltså betydligt snabbare än de 10,2 megabit per sekund som var den övrre gränsen för föregångaren.

LG har också försett den nya plattan med en mera kraftfull processor på 1,5 gighertz med dual core. Trots att plattan lanseras nu har man valt version 3.2 av Android och i LG:s pressmeddelande sägs inget om eventuella möjligheter att uppgradera till version 4.0.

Skärmens storlek och upplösning är oförändrad, den är 8,9 tum och har upplösningen 1280x768 pixlar. Skärmen är av IPS-typ.

Batterikapaciteten har ökats något till 6800 mAh, vilket ska räcka för att kunna titta på film i 10 timmar.

Plattan ska börja säljas på den koreanska marknaden inom kort, det är oklart om LG planerar en Europa-lansering.