https://www.mobil.se/nyheter/10-000-telefonkiosker-i-new-york-ska-f-wifi
556880
Nyheter
Google, Cisco, Samsung lägger anbud

10 000 telefonkiosker i New York ska få wifi

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/bclinesmith.jpg?itok=t0zgw6o6', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/bclinesmith.jpg?itok=k60pyo1F', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/bclinesmith.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },]
I New York vill man nu rusta upp betaltelefoner runt om i staden för att erbjuda wifi-uppkoppling till New York-borna.

Betaltelefoner har allt sedan mobiltelefonens intåg levt en tynande tillvaro. I Sverige fanns det över 44 000 telefonkiosker i början av 1980-talet, men till nästa år väntas Telia skrota de dryga tusentalet telefonkiosker som finns kvar (något som, när beskedet kom, resulterade i att många ville köpa en egen telefonkiosk innan de försvinner). 

I New York vill staden nu istället uppgradera över 10 000 betaltelefoner för att erbjuda wifi-uppkoppling genom dem. Över 60 olika företag har visat intresse för projektet och några av dem är jättar som Google, Cisco, Verizon och Samsung.

Redan för ett par år sedan drog New York igång ett pilotprojekt där man utrustade ett flertal telefonkiosker i staden med wifi-uppkoppling som erbjuds gratis till den som vill använda det. Den leverantör som vill bygga ut och driva telefonkioskernas wifi-funktionalitet kommer att garanteras inkomster från staden New York på motsvarande drygt 120 miljoner kronor årligen, enligt vad som framkom på en frågestund under en konferens om projektet strax före sommaren.

Källa

Relaterade artiklar

Ämnen