Missa inget viktigt

16 höjdpunkter från Mobile World Congress

Mobilmässan i Barcelona är över. Här sammanfattar vi det bästa och hjälper dig hitta guldkornen.

Publicerad Uppdaterad

Häng med när vi kollar det bästa från Mobile World Congress.


Mest uppmärksamhet har Samsung fått med sina lanseringar av nya Samsung Galaxy S6 och systermodellen Samsung Galaxy S6 Edge. Man har även passat på att lansera Samsung Pay för mobila betalningar och en ny version av Gear VR anpassad till de nya telefonerna.


HTC lanserade i söndags eftermiddag nya HTC One M9, ett eget fitnessarmband och berättade dessutom att de jobbar på en egen VR-produkt.


Hos LG var vi mest imponerade av 4G-klockan LG Watch Urbane LTE, men där visades även en serie billigare mobiler upp.


Sony lanserade både en åttakärnig mobiltelefon och surfplattan Sony Xperia Z4 Tablet som vi givetvis tittat närmare på. Vi fick även testa Sonys smarta glasögon.


Tidigt på måndagmorgonen visade Microsoft upp fler detaljer om Windows 10 i mobilen och släppte dessutom nya telefonerna Lumia 640 och Lumia 640 XL.


Nokias surfplatta Nokia N1 med Android säljs redan i Kina, men det var först på mässan vi fick tillfälle att titta närmare på den.

Även Jolla visade upp sin surfplatta och passade på att berätta om säkra mobilplattformen Sailfish Secure.

Kolla även in vad vi tycker om nya Pebble Time, Ikeas möbler som laddar din telefon, nya topprocessorn Snapdragon 820, Huaweis lyxiga smartklocka och Doros smartphone för pensionärer. Du hittar alla våra nyheter från Mobile World Congress samlade här och här kan du läsa alla svar på frågorna våra reportrar på plats fick när vi arrangerade en läsarchatt från mässområdet.