Jättestort, som vanligt i framtiden

27 tum surfplatta från Lenovo

Lenovo presenterar två nya Windowsmaskiner, varav en är jättestor.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Lenovo har slut på fantasin tydligen, då deras två nya datorer heter Yoga 900 båda två. Skillnaden är att laptopen med det namnet enbart heter Yoga 900 och bygger vidare på Lenovos beprövade ”vika skärmen 180 grader”-design som tidigare men med uppdaterade komponenter. Här handlar det om femte generationens Core I5 eller I7, 13,3 tum skärm med 3200x1800 pixels upplösning, Intel-grafik och åtta gigabyte arbetsminne.

Yoga Home 900 är däremot en lite mer intressant historia, då det i praktiken är en 27 tum stor surfplatta. Lenovo envisas förvisso med att kalla det för allt i ett-dator, men enheten har samtidigt inbyggt batteri och ”en lätt design” (varken lätt, smidig eller portabel är ord vi skulle sätta på en 27 tum stor makapär, men men). Rent praktiskt betyder det en matchvikt på 7,5 kilo och en batteritid på tre timmar, så du springer knappast runt med enheten och strömsladden bör nog finnas i närheten ändå. Fortfarande är det ett intressant koncept som ger lite nya möjligheter i hemmet.

Yoga 900 Home har en upplösning på relativt låga 1920x1080 pixel, upp till femte generationens Intel Core I7-processor kombinerat med Nvidia Geforce 940A-grafik och åtta gigabyte arbetsminne.

Båda enheterna kör Windows 10 och kommer att finnas på svenska marknaden i slutet av november respektive början av december. Prislappen för laptopen börjar på 13 990 kronor och hemmaplattan startar på 15 990 kronor.