https://www.mobil.se/nyheter/50-b-sta-gratisapparna-1
491156
Nyheter
Lista: Topp 50 gratisappar

50 bästa gratisapparna

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/640851.jpg?itok=fGot2yjb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/640851.jpg?itok=DWhZXhgo', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/640851.jpg', w: 1000, h: 555, title: ' ' },]
Med en ny Iphone är så klart det första du gör att fylla den med appar. Ingen av favoriterna i vår topplista kostar pengar, men övertygar ändå den mest kräsne.

50 bästa gratisapparna

Del 1: Nyheter, väder och musik

Del 2: Spel, lek och verktyg

Del 3: Socialt och foto

Del 4: Hälsa och produktivitet

Del 5: Hitta och livsstil

Hälsa och produktivitet

Runkeeper

Ska du välja en träningsapp är det Runkeeper du ska välja. En stor del av funktionen i den här typen av träningsappar so ritar ut och mäter hur du presterar på träningsrundan är ju möjligheten att matcha mot (tränings-)kompisarna. Det verkar som alla använder Runkeeper så du har stora möjligheter att hitta kompisarna här och springa ikapp.

Version: 2.4.8.0 Storlek: 10,0 Mb Språk: Engelska

Evernote

Styrkan och hela tanken med Evernote är att du ska ha dina anteckningar tillgängliga var du än är. Därför finns appen i versioner för Iphone, Ipad och även för datorer. Du kan även komma åt dina anteckningar från valfri webbläsare. I Iphoneappen kan du anteckna, men kanske mer anävndbart är att ha dina anteckningar från andra plattformar. Dessutom kan du enkelt använda kameran för att till exempel spara föreläsningsanteckningar eller annat som går att fota.

Version: 4.1.1 Storlek: 12,9 Mb Språk: Svenska, Engelska

Apotekets Pollenkoll

Inte helt aktuell visserligen, men under säsongen kan den vara en räddare. Appen utgår från din position och tyvärr går det inte att välja någon annan plats än där du befinner dig för tillfället. informationen är i alla fall omfattande och du får se prognos för ett knappt tiotal olika pollentyper, som björk, gråbo, gräs och al. Utöver detta möjligt att hitta närmaste Apotek samt råd och tips om hur du kan lindra problemen.

Version: 1.3 Storlek: 1,5 Mb Språk: Svenska

Endomondo

Oavsett om du är en av dem som älskar att träna eller en av dem som behöver motivation kommer Endomondo göra susen. För träningsfantasten finns statistik i mängder, möjlighet att jämföra dina olika träningspass och se vilka tidigare rutter du tagit under träningen. Och för den som behöver något som motiverar finns möjlighet att tävla mot vänner och främlingar och att få en röstcoach som hejar på under träningens gång.

Version: 5.1.2 Storlek: 3,8 Mb Språk: Engelska

Röda korset - första hjälpen

Vi upplyses först om att appen i sig inte ersätter utbildning i första hjälpen. I appen kan man lära sig mer om hur man gör hjärt-lungräddning, hur man åtgärdar luftvägshinder och flera andra nödsituationer. Det är inlästa instruktioner som ackompanjeras av enkla instruktioner. De är gjorda för att användas i realtid, men bäst är nog ändå att repetera så att man har instruktionerna fräscha i minnet när situationen kräver det.

Version: 1.2 Storlek: 4,3 Mb Språk: Svenska

Sports Tracker

Ursprunget till Sportstracker är en motsvarande tjänst till Nokias smarta mobiler, men som nu släppts fri och finns till Iphone. Grafiskt är tjänsten väldigt välgjord och till funktion så får du träningsrundan inritad på en karta samt många uppgifter om hastighet, längd, medelhastighet och hur mycket energi du gjort av med. Du kan ta bilder som läggs till rundan och se diagram över höjd och hastighet.

Version: 1.5.1 Storlek: 10,1 Mb Språk: Engelska

50 bästa gratisapparna

Del 1: Nyheter, väder och musik

Del 2: Spel, lek och verktyg

Del 3: Socialt och foto

Del 4: Hälsa och produktivitet

Del 5: Hitta och livsstil