För hela familjen

59 kronor i månaden när Apple startar film- och speltjänster

Apple lanserar både en film- och en speltjänst där innehållet är fritt för den som prenumererar. Båda tjänsterna öppnar snart.

Publicerad Uppdaterad

Den 19 september öppnar speltjänsten som heter Apple Arcade och för 59 kronor får du och hela resten av familjen tillgång till tjänstens utbud på över 100 spel som är tillgängliga på Iphone, Ipad, Apple TV och Mac. 

TV-tjänsten från 1 november

På ett liknande sätt fungerar Apples tv-tjänst Apple TV Plus, men den lanseras först den 1 november och här står Apple själva för en större del av utbudet. Även Apple TV Plus kostar 59 kronor per månad med fri tillgång för hela familjen. 

Egenproducerade serier

Apple har en rad olika serier som man släpper exklusivt för Apple TV Plus. Mest omtalat har serien The Morning Show med Steve Carell och Jennifer Aniston varit, men ikväll visade även Tim Cook en första trailer på den nya serien See och fler filmer och serier ska tillkomma löpande.

Spel som inte finns någon annanstans

Utbudet i Apple Arcade ska vara ett komplement till de spel du kan köpa i Appstore och utbudet ska sträcka sig från pusselspel till action, äventyr och sport. Spelen i Apple Arcade kommer vara exklusiva för tjänsten och därmed inte vara tillgängliga någon annanstans.

Fritt ett år

Tv-tjänsten kommer även den fyllas på med nya serier löpande varje månad och utöver att titta på Apples enheter som Mac, Iphone och Apple TV finns den även tillgänglig i de senaste modellerna av till exempel Samsungs smart-tv-apparater. Den som köper en ny Apple Iphone, Ipad, Apple TV, Mac eller Ipod Touch få Apple TV Plus kostnadsfritt i ett år. Både Apple TV Plus och Apple Arcade har dessutom gratis provperioder för nya användare.