https://www.mobil.se/nyheter/googles-speltj-nst-till-ios
555917
Nyheter
Spela över plattformar

Googles speltjänst till Ios

Snart blir det möjligt att spela mot andra oavsett om du kör Android eller Ios tack vare Google.

Det är inte riktigt lika uppenbart som lanseringen av Google Play Filmer och Musik, som även fungerar helt okej till Ios, men snart kommer Google kunna hjälpa dig att spela mot andra.

Google Play Games Services, det vill säga Googles motsvarighet till Apples Game Center ungefär, släpptes nämligen idag för utvecklare till Ios. Med hjälp av tillgången till tjänsten ska det bli möjligt för spelare att spela mot varandra på ungefär samma sätt som du redan idag kan göra via exempelvis Apples Game Center eller EA:s Origin. Skillnaden blir givetvis att det nu kan byggas in stöd för att kunna spela mot dina vänner även om de råkar sitta med en Androidtelefon.

Utvecklingskitet kommer att göras tillgängligt senare under månaden och ska erbjuda stöd för såväl turordningsbaserade spel som realtidsspelande mot andra spelare.

Hur pass hotat är Apples spelsatsning via Game Center i och med det här? Eller kommer de kanske att göra samma sak åt andra hållet inom kort? Kommentarsfältet är ditt för spekulation.

Relaterade artiklar