Snabbare gör entré – Snabbast uteblir

5G i alla abonnemang hos Hallon men hastigheten begränsas

Tres 5G-täckning är fortfarande begränsad till en handfull stadskärnor och Hallon stryper hastigheten ytterligare.

Från att ha varit begränsade till som mest 4G får nu alla abonnemang hos Hallon 5G-stöd.

Publicerad Uppdaterad

Hallon är Tres eget varumärke och använder således Tres nät. Från och med nu har du som kund hos Hallon även tillgång till 5G när det finns. Alla abonnemang, från det billigaste med 4 GB inkluderad data upp till det dyraste med 100 GB data i månaden inkluderar nu även 5G.

Hallon-kunder har samma 5G-täckning som Tre-kunder, vilket innebär att täckningskartan inkluderar Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Helsingborg. Hallons ägare Tre begränsar hastigheten för sina 5G-kunder genom att låta dem köpa till tjänsterna 3Snabbare och 3Snabbast för att få tillgång till full 5G-hastighet. Hos Hallon betalar kunden inte något extra för 5G, men hastigheten begränsas till som mest 150 Mbit/s.

För att du som Hallon-kund ska kunna använda 5G behöver du både ha en telefon som stödjer detta och vara inom täckningsområdet för Tres 5G.

Bland övriga av de stora operatörernas lågprisalternativ erbjuder Telias Halebop 5G enbart på sina dyrare abonnemang, vilket även Comviq gör medan Telenors Vimla ännu inte erbjuder 5G alls.

Källa