Nytt även i TV OS och Airplay, Carplay med mera

Airpods får ljud som anpassas till dig

TV OS och Apple Music samt Airplay uppdateras också när Apple släpper nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Adaptive audio kallar Apple faktumet att brusreducering och transparens för att släppa igenom ljud kan anpassas till dig personligen och till de situationer du befinner dig i. Hörlurarna ska alltså släppa igenom ljud som du vill höra, när någon pratar med dig eller trafikljud du behöver höra när du promenerar för att vara säker. Men de enbart störande ljuden ska filtreras bort. Vi får även personaliserad volym som kan anpassa dels efter vad du föredrar för volymnivå och vad oljud i omgivningen kräver. 

Apple lovar även bättre automatisk växling mellan Apple-enheter än tidigare. 

Airplay, TV OS och Carplay 

När det gäller Airplay får det smartare funktioner så att den vet vad du vill spela och när du vill göra det. Airplay kommer till hotell-tv innan årets slut och då kopplar du in dig genom att skanna en QR-kod på teven i ditt hotellrum. 

CarPlay får stöd för SharePlay, vilket gör att Apple TV nu stödjer just det i bilen. På det sättet kan alla i bilen se vad som spelas och själva styra och välja låtar i Apple Music. 

I TV OS 17 har kontrollpanelen gjorts om, du kan ha dina bildminnen som skärmsläckare och  FaceTime kommer till Apple TV. Det fungerar genom att den använder kamerorna från Ipad eller Iphone i närheten.