1
1
https://www.mobil.se/nyheter/airthings-borjar-mata-mogelrisk-ny-funktion-via-uppdatering
569166
Nyheter
falskt
Mäter inomhusklimatet

Airthings börjar mäta mögelrisk – ny funktion via uppdatering

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/mogel.jpg?itok=L8dZCZFe', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/mogel.jpg?itok=pOfzeA7H', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/mogel.jpg', w: 940, h: 630, title: ' ' },]
Norska Airthings mätare för inomhusklimat får en ny funktion för att avgöra risken att mögelskador uppstår.

Jämte radon är nog mögel det folk oroar sig mest för att det ska förekomma i inomhusluften i hemmet. Undersökningar visar att närvaron av mögelskador i väggarna påverkar människors hälsa, och när du känner lukten är det ofta redan dyrt att göra något åt det.

Norska Airthings mäter sedan tidigare radonhalten med sin Airthings Wave, och nu får även deras mätare av inomhusluft stöd för att mäta mögel.

Egentligen har Airthings mätare redan tidigare mätt luftfuktigheten och varnat om den blir för hög, men nu gör man alltså även en beräkning av luftfuktigheten över tid för att avgöra om det finns förhöjd risk för mögelutveckling.

Eftersom funktionen inte kräver några nya sensorer blir den tillgänglig både för nya kunder med Wave Mini, och redan befintliga kunder som får funktionen via en programuppdatering. Mätningen av mögelrisk finns tillgänglig från och med i dag.

Ämnen